Μεταφράσεις σε Ελληνικά:

  • μιλάς ελληνικά   
    (Phrase  ) [informal]
  • μιλάτε ελληνικά   
    (Phrase  ) [formal]

Παράδειγμα με ποινές "a flisni Shqip", μεταφραστική μνήμη

add example
A flisni anglisht?Μιλάς αγγλικά;
Ju a flisni për miliona apo për funta Britanike?Μιλάς για τον κόσμο ή για τις λίρες
The që flisje shqipΔεν ξέρεις; Είπες ότι μιλάς αλβανικά
Marrëveshja përfundoi konfliktin e ‧ dhe i është veshur që atëhere merita për rritjen e numrit të shqiptarëve të punësuar në institucionet shtetërore dhe në ndjekjen e arsimit të lartë si dhe për shenjat dy- gjuhëshe, në maqedonisht e shqip, në disa vendeΗ συμφωνία έληξε τη σύγκρουση του ‧ και θεωρείται πως από τότε και εξαιτίας της έχει αυξηθεί ο αριθμός των Αλβανών που εργάστηκαν σε δημόσια θεσμικά όργανα και παρακολούθησαν μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και την ύπαρξη δίγλωσσων επιγραφών-- σλαβομακεδονικά και αλβανικά-- σε συγκεκριμένες τοποθεσίες
Libri paraqet punën laboratorike të Gunther mbi teknologjinë e telekomunikacionit dhe është përkthyer në shqipΤο βιβλίο παρουσιάζει το εργαστηριακό έργο του Γκίντερ στην τεχνολογία τηλεπικοινωνιών και μεταφράζεται στα Αλβανικά
Ajo tha se ishte njoftuar nga një vendim i shkruar në serbisht, ndonse çdo vendim i rregulloreve të UNMIK- ut kërkohet të jepet në shqip, serbisht dhe anglishtΗ Σελάτσι ανέφερε ότι ενημερώθηκε μέσω απόφασης που ήταν γραμμένη στα σερβικά-- αν και οποιαδήποτε απόφαση των κανονισμών της UNMIK πρέπει να παραδίδεται στα αλβανικά, σερβικά και αγγλικά
" Vetëm pasaportat dy- gjuhëshe maqedonisht- shqip janë në dispozicion deri tani, " tha sekretari i shtetit i ministrisë së brendshme, Sali Ramadani" Αυτή τη στιγμή διαθέτονται μόνο δίγλωσσα Μακεδονικά- Αλβανικά διαβατήρια ", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σαλί Ραμαντάνι
Udhëzimet e këshillave të prefekturës janë të qarta, por shumë emigrantë nuk lexojnë greqisht dhe pak, për të mos thënë askush nga nëpunësit, flet arabisht, afrikançe, turqisht, shqip, bullgarisht, rumanisht apo gjuhë të tjera të huaja veç anglishtesΟι οδηγίες που δίνουν τα Νομαρχιακά Συμβούλια είναι σαφείς, όμως οι περισσότεροι μετανάστες δεν μπορούν να διαβάσουν ελληνικά και υπάρχουν ελάχιστοι έως καθόλου δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι μιλούν Αραβικά, Τούρκικα, Αλβανικά, Βουλγάρικα, Ρουμάνικα ή άλλες ξένες γλώσσες εκτός από τα Αγγλικά
Udhëtarët në Shqipërinë jugore tani do të hasin shenjat në shqip, anglisht dhe, në zonat e pakicave, në greqishtΟι ταξιδιώτες στη νότια Αλβανία πλέον θα αντικρίζουν τα σήματα κυκλοφορίας στα Αλβανικά και τα Αγγλικά και στις ζώνες μειονότητας στα ελληνικά
Grupi thotë se sipas planit, shqiptarët dhe serbët etnikë kanë të drejtën për arsim në shqip apo serbisht por grupet e tjera etnike nuk mund të kenë arsim në gjuhën e tyre amtare po të mos jenë shumicë në vendin ku jetojnëΗ ομάδα αναφέρει ότι σύμφωνα με το σχέδιο, οι Αλβανοί και Σέρβοι υπήκοοι έχουν δικαίωμα εκπαίδευσης στην Αλβανική και Σερβική γλώσσα, ενώ οι άλλες εθνικές ομάδες δεν μπορούν να λάβουν εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα τους, εκτός και αποτελούν πλειονότητα στην περιοχή όπου διαμένουν
" Do të ketë dy kanale brenda RTK- së-- një në shqip, një në serbisht dhe [ gjuhët e ] pakicave të tjera-- me të njëjtin bord të zgjeruar administrimi dhe drejtorët përkatës, " tha ai për SETimes" Πρόκειται για δυο κανάλια στο RTK-- ένα στα αλβανικά, ένα στα σερβικά και στις γλώσσες άλλων κοινοτήτων-- με το ίδιο εκτεταμένο διοικητικό συμβούλιο και τους αντίστοιχους διευθυντές ", ανέφερε στους SETimes
Gjuha në formularë ishte e ndryshme: ato u shtypën në maqedonisht, shqip, turqisht, serbisht, gjuhën rome dhe vllaheΗ γλώσσα των εντύπων ποίκιλλε-- τυπώθηκαν στα Μακεδονικά, τα Αλβανικά, τα Τουρκικά, τα Σερβικά, τα Αθιγγανικά και τα Βλάχικα
Lidhja shqiptare është veçanërisht e organizuar mirë, duke lidhur grupe shqiptare nga Maqedonia, Kosova dhe vetë Shqipëria me bashkësitë shqip- folëse në qytetet kryesore të Europës PerëndimoreΗ αλβανική διασύνδεση είναι ιδιαίτερα καλά οργανωμένη, φέροντας σε επαφή αλβανικές ομάδες από τη Μακεδονία, το Κοσσυφοπέδιο και την ίδια την Αλβανία με τις αλβανόφωνες κοινότητες στις σημαντικότερες πόλεις της δυτικής Ευρώπης
Përfaqësuesit shqiptarë në parlamentin serb thanë se takimi " nuk ishte politik " dhe qëllimi i tij kishte qenë të tregonte se shqiptarët kishin probleme me arsimin, " kryesisht për shkak të mungesës së librave shkollorë në shqip "Ο Αλβανός εκπρόσωπος στο Σερβικό κοινοβούλιο ανέφερε πως η συγκέντρωση " δεν ήταν πολιτική " και στόχος της ήταν να δείξει πως οι Αλβανοί είχαν προβλήματα με την εκπαίδευση, " κυρίως λόγω της έλλειψης διδακτικών βιβλίων στα αλβανικά "
Duke mbuluar arsimin që nga ai parashkollor deri në klasën ne ‧ të, në të jepet mësim në shqip, turqisht e anglisht dhe ai ka gjithashtu degë në Prizren dhe GjakovëΤο σχολείο διαθέτει τάξεις από το νηπιαγωγείο έως την έκτη γυμνασίου, ενώ η διδασκαλία γίνεται στην αλβανική, την τουρκική και την αγγλική γλώσσα και υπάρχουν σχολικές εγκαταστάσεις στο Πρίζρεν και το Γιάκοβα
Betoni do të botohet së shpejti në shqip e përkthimet e dy librave të tjerë janë në proces-- një libër me poezi nga poeti shqiptar Arben Adridi e një libër nga poeti serb ZhivanoviçiΤο Beton θα δημοσιευθεί σύντομα στα Αλβανικά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεταφράσεις άλλων δυο βιβλίων-- ποιητικής συλλογής του Αλβανού ποιητή Άρμπεν Αντρίντι και βιβλίο Σερβικής ποίησης του Ζιβάνοβιτς
" E njëjta gjë do të ndodhë me një libër biologjie në shqip të shtypur në Shkup; ai mund të përdoret në Kosovë por gjithashtu në Shkodër dhe Durrës, " i tha Pollo Deutsche WelleΘα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς επίσης σε Σκόντρα και Δυρράχιο ", ανέφερε ο Πόλο στη Deutsche Welle
E përditëshmja shqiptare Shqip citoi hetuesit të thoshin se autoritetet në Spanjë qenë në dijeni të ngarkesës së kokainës por i kërkuan Shqipërisë të mos ndërmarrë veprim deri sa të ishte i qartë destinacioni i sajΗ Αλβανική εφημερίδα Shqip επικαλέστηκε ανακριτές οι οποίοι ανέφεραν πως οι Αρχές στην Ισπανία γνώριζαν για το φορτίο κοκαΐνης ωστόσο ζήτησαν από την Αλβανία να μην παρέμβει μέχρι να αποσαφηνιστεί ο προορισμός της
Afërdita Rushiti është kryeredaktore e Blue Sky, një kanal radioje i Kosovës që transmeton në shqip dhe në gjuhët e bashkësive të tjera të Kosovës, veçanërisht në serbishtΗ Αφερντίτα Ρουσίτι είναι αρχισυντάκτρια του Blue Sky, ραδιοφωνικού σταθμού του Κοσσυφοπεδίου που εκπέμπει στα αλβανικά και στις γλώσσες άλλων κοινοτήτων του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά τα σερβικά
Gazeta, Global, botohet në maqedonisht dhe shqipΗ εφημερίδα, Γκλόμπαλ, εκδίδεται στα Μακεδονικά και τα Αλβανικά
Transmetuesi publik është gjithashtu shtëpia e versioni të Kosovës të Rruga Sesam, që transmetohet në shqip dhe serbishtΗ δημόσια ραδιοτηλεόραση φιλοξενεί την τοπική έκδοση του Σέσαμι Στρητ, το οποίο μεταδίδεται στα αλβανικά και τα σερβικά
" Për shembull, libri i drejtshkrimit në shqip ka " qyteti i bukur i Prishtinës ", por kjo u ndryshua në " qyteti i bukur i Nishit " [ i shoqëruar nga ] imazhi i Kullës Skull-- për serbët simbol i krimeve që nga koha e Perandorisë turke otomane, " tha për SETimes Jonuz Musliu, kryetar i Kuvendit të Bujanovcit" Για παράδειγμα, το αλβανικό βιβλίο ορθογραφίας είχε " όμορφη πόλη της Πρίστινα " αλλά το άλλαξαν σε " όμορφη πόλη του Νις " [ συνοδευόμενο από φωτογραφία του Πύργου Skull ]-- που για τους Σέρβους συμβολίζει εγκλήματα από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας ", ανάφερε στους SETimes ο Γιονούζ Μούσλιου, πρόεδρος του ΔΣ του Μπογιάνοβατς
Aleksandër Çipa, kryredaktor i së përditëshmes Shqip, beson se konflikti politik ka të ngjarë të ndodhë, pavarësisht sesi vendos KolegjiΟ Αλεξάντερ Σίπα, συντάκτης της ημερησίας " Shqip ", πιστεύει ότι η πολιτική αντιπαράθεση είναι πιθανή ασχέτως του τι αποφασίσει το Σώμα Εκλεκτόρων
Shfaqja më e shikuar shqiptare e talenteve, Top Fest, mbledh së bashku muzikantët e rinj shqip- folësΤο εξαιρετικά δημοφιλές σόου ταλέντων της Αλβανίας, Top Fest, συγκεντρώνει νεαρούς Αλβανόφωνους μουσικούς
Por përveç kësaj, anëtarët e parlamentit jo me qëllim votuan më ‧ mars për të shtuar një kanal të tretë RTK që do të transmetojë jo në shqip ose serbisht, por krejtësisht në gjuhët e pakicaveΕπιπρόσθετα, όμως, οι βουλευτές ψήφισαν ακούσια στις ‧ Μαρτίου την προσθήκη και ενός τρίτου καναλιού RTK, το οποίο θα μεταδίδει όχι στα Αλβανικά, ούτε στα Σερβικά, αλλά σε καθαρά μειονοτικές γλώσσες
Βλέπετε τη σελίδα 1. Βρέθηκαν 3950 φράσεις που ταιριάζουν φράση a flisni Shqip.Βρέθηκαν σε 0,777 ms.Οι μεταφραστικές μνήμες που δημιουργούνται από ανθρώπινες, αλλά να ευθυγραμμίζονται με τον υπολογιστή, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει λάθη. Προέρχονται από πολλές πηγές και δεν ελέγχονται. Να προειδοποιούνται.