Μεταφράσεις σε Ελληνικά:

  • μιλάς ελληνικά   
    (Phrase  ) [informal]
  • μιλάτε ελληνικά   
    (Phrase  ) [formal]

Παράδειγμα με ποινές "a flisni Shqip", μεταφραστική μνήμη

add example
sq Ju a flisni për miliona apo për funta Britanike?
el Μιλάς για τον κόσμο ή για τις λίρες
sq A flisni anglisht?
el Μιλάς αγγλικά;
sq I gjithë informacioni në faqen e posaçme në ueb paraqitet në anglisht, shqip, serbisht dhe turqisht
el Όλες οι πληροφορίες στην ειδική ιστοσελίδα διατίθενται στα Αγγλικά, τα Αλβανικά, τα Σερβικά και τα Τουρκικά
sq Nga rreth ‧ aplikime dërguar në Shkup, Tetovë, Gostivar, Kumanovë dhe Dibër ‧ qenë për pasaporta dy- gjuhëshe maqedonisht- shqip, tha ministria
el Από τις ‧ περίπου αιτήσεις που υποβλήθηκαν σε Σκόπια, Τέτοβο, Γκοστιβάρ, Κουμανόβο και Ντεμπάρ, οι ‧ ήταν για δίγλωσσα Μακεδονικά- Αλβανικά διαβατήρια, ανέφερε το υπουργείο
sq Marrim komente në shqip në faqen tonë në internet, " tha Niçiçi
el Λαμβάνουμε σχόλια στα Αλβανικά στο διαδικτυακό τόπο μας ", ανέφερε ο Νίκιτς
sq Numri i parë i gazetës së të rinjve doli këtë muaj me një tirazh prej ‧ kopjesh në shqip dhe ‧ kopje në serbisht
el Η πρώτη έκδοση της εφημερίδας των νέων βγήκε αυτό το μήνα με κυκλοφορία ‧ αντιγράφων στα Αλβανικά και ‧ αντίγραφα στα Σερβικά
sq Ndërkaq, nxënësi ‧ vjeçar Agron Morina thotë se ai pëlqen tjetër gjë që ofron RTK, filmat me kartona Tomi e Xherri, gjithashtu të transmetuara në shqip dhe serbisht
el Εν τω μεταξύ, ο ‧ χρονος μαθητής Άργκον Μορίνα λέει ότι προτιμά ένα διαφορετικό πρόγραμμα της ΡΤΚ-- τα κινούμενα σχέδια Τομ & Τζέρυ που κι αυτά μεταδίδονται στα αλβανικά και τα σερβικά
sq Po flasim për një popullsi që ende nuk merr një arsim në shqip
el Αναφερόμαστε σε έναν πληθυσμό που δεν απολαμβάνει ακόμα εκπαίδευση στην αλβανική
sq " Kartat e identitetit nuk janë përvetësim i policisë së shtetit, por kanë emblemën e Qendrës Shqiptare të Studimeve kundër Terrorizmit dhe Krimit të Organizuar në shqip dhe anglisht, të dhënat e anëtarit, kodin e tij/saj personal të rregjistruar në qendrë dhe funksionin e personit në bordin e rregjistrimit, " tha ai për SETimes
el " Οι ταυτότητες των μελών δεν σφετερίζονται με κανένα τρόπο τον τίτλο της αστυνομίας, αλλά έχουν το έμβλημα του Αλβανικού Κέντρου Μελετών για τον Αγώνα ενάντια στην Τρομοκρατία και το Οργανωμένο Έγκλημα στην αγγλική και αλβανική γλώσσα, τα στοιχεία του μέλους, τον προσωπικό κωδικό του/της που καταγράφεται στο κέντρο και τη θέση του προσώπου στον οργανισμό όπως έχει καταγραφεί ", είπε στους SETimes
sq Ne nuk mësojmë shqip në shkollë, gjë që besoj se është e gabuar
el Πιστεύω ότι είναι λάθος να μη μαθαίνουμε αλβανικά στο σχολείο
sq Përfaqësuesit shqiptarë në parlamentin serb thanë se takimi " nuk ishte politik " dhe qëllimi i tij kishte qenë të tregonte se shqiptarët kishin probleme me arsimin, " kryesisht për shkak të mungesës së librave shkollorë në shqip "
el Ο Αλβανός εκπρόσωπος στο Σερβικό κοινοβούλιο ανέφερε πως η συγκέντρωση " δεν ήταν πολιτική " και στόχος της ήταν να δείξει πως οι Αλβανοί είχαν προβλήματα με την εκπαίδευση, " κυρίως λόγω της έλλειψης διδακτικών βιβλίων στα αλβανικά "
sq Por Amza dhe familja e tij flet gjithashtu shqip dhe fëmijët e tij shkojnë në një shkollë shqiptare
el Ο Άμζα όμως και η οικογένειά του μιλούν επίσης και αλβανικά και τα παιδιά του πηγαίνουν σε αλβανικό σχολείο
sq E përditëshmja shqiptare Shqip citoi hetuesit të thoshin se autoritetet në Spanjë qenë në dijeni të ngarkesës së kokainës por i kërkuan Shqipërisë të mos ndërmarrë veprim deri sa të ishte i qartë destinacioni i saj
el Η Αλβανική εφημερίδα Shqip επικαλέστηκε ανακριτές οι οποίοι ανέφεραν πως οι Αρχές στην Ισπανία γνώριζαν για το φορτίο κοκαΐνης ωστόσο ζήτησαν από την Αλβανία να μην παρέμβει μέχρι να αποσαφηνιστεί ο προορισμός της
sq Në një intervistë të botuar të hënën ( ‧ shkurt), Çeku përmendi kushtet konkrete në planin, që përfshinin përdorimin e dy gjuhëve zyrtare (shqip e serbisht), mekanizmat legjislative për mbrojtjen e interesave kombëtare të serbëve të Kosovës, vendet e garantuara në parlament për pakicat, një status të posaçëm për manastiret dhe monumentet historike e kulturore dhe privilegje të tjera lidhur me decentralizimin
el Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ( ‧ Φεβρουαρίου), ο Τσέκου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διατάξεις του οδικού χάρτη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δυο επίσημων γλωσσών (Αλβανικά και Σερβικά), τους νομοθετικούς μηχανισμούς για την προστασία των εθνικών συμφερόντων των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, την εξασφάλιση κοινοβουλευτικών εδρών για τις μειονότητες, ειδική υπόσταση για τα Σερβικά Ορθόδοξα μοναστήρια και τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, καθώς επίσης άλλα προνόμια τα οποία σχετίζονται με την αποκέντρωση
sq Ajo tha se ishte njoftuar nga një vendim i shkruar në serbisht, ndonse çdo vendim i rregulloreve të UNMIK- ut kërkohet të jepet në shqip, serbisht dhe anglisht
el Η Σελάτσι ανέφερε ότι ενημερώθηκε μέσω απόφασης που ήταν γραμμένη στα σερβικά-- αν και οποιαδήποτε απόφαση των κανονισμών της UNMIK πρέπει να παραδίδεται στα αλβανικά, σερβικά και αγγλικά
sq Garantohet aksesi i plotë në shkollim në çdo gjuhë zyrtare të Kosovës (shqip dhe serbisht) dhe përdorimi i lirë i simboleve kombëtare, gjuhës dhe alfabetit
el Πλήρη πρόσβαση στην παιδεία σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα του Κοσσυφοπεδίου (αλβανική και σερβική) και εγγυήσεις για την ελεύθερη χρήση των εθνικών συμβόλων, γλώσσας και αλφαβήτου
sq Udhëzimet e këshillave të prefekturës janë të qarta, por shumë emigrantë nuk lexojnë greqisht dhe pak, për të mos thënë askush nga nëpunësit, flet arabisht, afrikançe, turqisht, shqip, bullgarisht, rumanisht apo gjuhë të tjera të huaja veç anglishtes
el Οι οδηγίες που δίνουν τα Νομαρχιακά Συμβούλια είναι σαφείς, όμως οι περισσότεροι μετανάστες δεν μπορούν να διαβάσουν ελληνικά και υπάρχουν ελάχιστοι έως καθόλου δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι μιλούν Αραβικά, Τούρκικα, Αλβανικά, Βουλγάρικα, Ρουμάνικα ή άλλες ξένες γλώσσες εκτός από τα Αγγλικά
sq Grupi thotë se sipas planit, shqiptarët dhe serbët etnikë kanë të drejtën për arsim në shqip apo serbisht por grupet e tjera etnike nuk mund të kenë arsim në gjuhën e tyre amtare po të mos jenë shumicë në vendin ku jetojnë
el Η ομάδα αναφέρει ότι σύμφωνα με το σχέδιο, οι Αλβανοί και Σέρβοι υπήκοοι έχουν δικαίωμα εκπαίδευσης στην Αλβανική και Σερβική γλώσσα, ενώ οι άλλες εθνικές ομάδες δεν μπορούν να λάβουν εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα τους, εκτός και αποτελούν πλειονότητα στην περιοχή όπου διαμένουν
sq Sefardimët në Bosnje dhe Herzegovinë, arbëreshët që flasin shqip në Itali dhe sorbët në Gjermani dhe degeshët në Sllovaki janë midis bashkësive që përshkruhen në fotografitë
el Οι Σεπχαρντίμ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η αλβανόφωνη κοινότητα Αρμπερέσε στην Ιταλία, οι Σορμπ στη Γερμανία και οι Ντεγκέσι στη Σλοβακία είναι μεταξύ των κοινοτήτων που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες
sq Sipas vlerësimeve zyrtare, deri në ‧ përqind e shpërndarjes së heroinës kontrollet nga bandat shqip- folëse në vende si Austria, Hungaria apo vendet skandinave
el Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, έως και ‧ τοις εκατό της διανομής ηρωίνης ελέγχεται από αλβανόφωνες συμμορίες σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία ή οι σκανδιναβικές χώρες
sq Aleksandër Çipa, kryredaktor i së përditëshmes Shqip, beson se konflikti politik ka të ngjarë të ndodhë, pavarësisht sesi vendos Kolegji
el Ο Αλεξάντερ Σίπα, συντάκτης της ημερησίας " Shqip ", πιστεύει ότι η πολιτική αντιπαράθεση είναι πιθανή ασχέτως του τι αποφασίσει το Σώμα Εκλεκτόρων
sq The që flisje shqip
el Δεν ξέρεις; Είπες ότι μιλάς αλβανικά
sq Ai e përshkroi forumin si " një mundësi të artë për të ngritur ura të bashkëpunimit konkret në fushat me interes të posatçëm ", sipas së përditëshmes shqiptare Shqip
el Χαρακτήρισε δε το φόρουμ ως " χρυσή ευκαιρία για τη δημιουργία σχέσεων πρακτικής συνεργασίας σε τομείς ειδικού ενδιαφέροντος ", σύμφωνα με την αλβανική ημερησία εφημερίδα Shqip
sq Ekziston një fakultet pedagogjie tani në Medvegjë, por ende jo krejtësisht në shqip
el Στο Μέντβεγιε υπάρχει σήμερα παιδαγωγική σχολή, όχι όμως ακόμα στην αλβανική
sq Për më tepër, TRA nuk ka thënë në se dokumentet që përbëjnë mijra faqe qenë përkthyer në shqip për anëtarët e komisionit
el Επιπλέον, η TRA δεν είχε αναφέρει εάν τα έγγραφα, αποτελούμενα από χιλιάδες σελίδες, έπρεπε να μεταφραστούν στα Αλβανικά για τα μέλη της Επιτροπής
Βλέπετε τη σελίδα 1. Βρέθηκαν 3950 φράσεις που ταιριάζουν φράση a flisni Shqip.Βρέθηκαν σε 1,986 ms.Οι μεταφραστικές μνήμες που δημιουργούνται από ανθρώπινες, αλλά να ευθυγραμμίζονται με τον υπολογιστή, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει λάθη. Προέρχονται από πολλές πηγές και δεν ελέγχονται. Να προειδοποιούνται.